Zainol Homestay

Zainol Homestay is simple, clean & comfortable for all.

  • Nearby Bank & ATM (Maybank, CIMB and BSN)
  • Nearby Petrol Station (Petronas & Shell)
  • Nearby Grocery
  • Nearby Internet Cafe
  • Nearby Medical Services
  • 25 Minutes to Langkawi International Airport
  • 20 Minutes to Cenang Beach
  • 20 Minutes to Kilim Geo-forest Park
  • 10 Minutes to Jetty Point (Kuah)
  • 10 Minutes to Idaman Suri & Haji Ismail Group Mall
  • 10 Minutes to McDonald’s, KFC and Kenny Rogers
  • 7 Minutes to Kuah Town
  • Walk to Malay Restaurants & Food Stall


FacilityRateLocationContactWebsite

Facility

  • 3 Rooms (4+1 Pax) (1 Queen Sized-Bed , 2 Single-Fitted Sized Bed)
  • Air Conditioning
  • Ceiling Fan
  • Flat Screen TV with ASTRO, Sofa
  • Refrigerator, Electric Kettle, Dining Table
  • Clothes Iron with Iron Board
  • Parking Area

Rate

Flat Rate Normal & School Holiday = RM200 / night

Address

Taman Indah Kemas,
07000, Langkawi,
Kedah Darul Aman

Contact

Name : Kak Syu
Tel : 0123152022, 0176912220 (Syuk)

  • Fill in this box


http://www.greatlangkawi.blogspot.com/
Map


Review

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Langkawi Homestay
Average rating:  
 0 reviews

120 thoughts on “Zainol Homestay

        1. Wslm mohd zaini,
          Utk tarikh 2-5 Nov 2013 telahpun penuh. Mungkin ada cadangan bertukar ke tarikh lain?

          Maaf bagi pihak kami dan terima kasih kerana berminat utk menginap di Zainol’s Homestay. πŸ™‚

  1. Kami sekeluarga menginap di homestay ini pada cuti raya haji yg lalu. Bersih dan selesa. Yg penting..Mmg sgt dekat dgn shopping area dan kedai mkn. Highly recommended!!! Mmg berbaloi.

  2. Salam… boleh tau, berapa buah rumah available untuk homestay. Saya akan bawa family yang besar dan perlukan 2 buah rumah , pada 17-19 Disember 2012.

  3. Kami menasihatkan anda hubungi pihak zainol homestay terlebih dahulu untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang kekosongan tempat penginapan. Sila sms kepada nombor tertera beserta nama penuh setelah membuat bayaran deposit. Ini bagi mengelakkan sebarang kekeliruan berlaku serta memudahkan pihak anda. Thanks πŸ˜€

  4. Untuk tarikh 19-21 disember masih ada kekosongan.
    Minta Cik/Puan Rohani menghubungi (sms/call) Kak Syu (nombor tertera) untuk maklumat lanjut / tempahan.
    Terima kasih

  5. Shazana
    Maaf, untuk 12-14 Disember sudah pun penuh.
    Terima kasih kerana berminat dgn homestay kami.

    Tarikh yang masih ada kekosongan untuk bulan disember adalah 19/12/2012 – 26/12/2012

  6. Salam, maaf utk tarikh yg ditanyakan oleh en zulkifli, 27-28 november telahpun penuh. Namun sekiranya en zulkifli masih boleh pertimbangkan, utk tarikh 29 nov – 2 dec masih lagi kosong. Sekiranya berminat bolehlah hubungi pihak kami. Thanks

  7. w’salam,
    Razi, utk tarikh tersebut sudah pun penuh.
    Maaf bagi pihak kami.
    21-25 disember sahaja yg masih kosong.
    Terima kasih.

  8. Untuk Januari 2013,
    Kami galakkan anda membuat tempahan/pengesahan lebih awal sekiranya berminat utk menginap di Zainol’s Homestay.

    Terima kasih kepada pengunjung2 yang menginap di Zainol’s Homestay. Komen positif anda amat dihargai mengenai homestay kami. πŸ˜€

  9. Wsalam, terima kasih kerana berminat. Utk bulan disember, 25-27 masih lagi kosong. Sila hubungi no yg tertera sekiranya ingin membuat pengesahan πŸ˜€

  10. Untuk makluman:

    Bagi bulan Disember, 17-19 masih lagi ada kekosongan.
    Pihak kami juga sudah mula menerima tempahan untuk Januari – Mac 2013.

    Sila hubungi nombor telefon / email tertera sekiranya ingin membuat pertayaan / pengesahan lanjut.

    Terima kasih

  11. Untuk bulan Januari 2013;
    Masih terdapat kekosongan untuk pengunjung-pengunjung ke Langkawi.
    Sila hubungi kami untuk sebarang pertanyaan atau membuat sebarang pengesahan.
    πŸ˜€

  12. Aiman;
    24-25 Januari 2013 sahaja masih ada kekosongan.
    Sekadar makluman, rate untuk 3H2M adalah RM400.00

    Mastura;
    24-25 Januari 2013 masih ada kekosongan. Sekiranya berminat, sila hubungi Kak Syu (seperti di bahagian ‘contact’) utk pengesahan.

    Terima kasih πŸ˜€

  13. Mastura, rate untuk 2H1M adalah RM200.00
    Terima kasih

    Kami juga menawarkan khidmat kereta sewa seperti Toyota Avanza, Toyota Vios, Proton Wira, Kia Picanto dan banyak lagi.

  14. Aiman Hilmy;

    Maaf kerana tersalah info (comment di atas merujuk kepada bulan Januari 2013),….manakala untuk bulan May 2013 masih terdapat kekosongan. Sila hubungi kami untuk membuat pengesahan.
    Terima kasih πŸ˜€

  15. Aiman Hilmy;

    Maaf… kerana tersalah info (comment di atas merujuk kepada bulan Januari 2013),….manakala untuk bulan May 2013 masih terdapat kekosongan. Sila hubungi kami untuk membuat pengesahan.
    Terima kasih πŸ˜€

  16. Maaf farah, utk tarikh tersebut telahpun penuh. Terima kasih kerana berminat utk menginap di homestay kami. πŸ™‚

  17. Mohd rashidi,
    Utk tarikh tersebut masih ada kekosongan. Sila hubungi kami utk pengesahan serta sebarang pertanyaan. Terima kasih.

  18. Untuk yang bercadang ke Langkawi di saat2 akhir minggu depan,…

    23-25 January masih ada lagi kekosongan.
    Ini kerana customer yg telahpun book pada tarikh tersebut terpaksa membatalkannya kerana tidak jadi utk ke Langkawi.

    Sila buat panggilan segera utk pengesahan. πŸ˜€

  19. Terkini,
    Sempena LIMA 2013 di Langkawi, homestay kami menerima tempahan yang agak tinggi dan pengesahan hnya dibuat bg bakal pengunjung yang telahpun menghubungi kami dari awal lagi.
    25-28 Mac masih lagi ada kekosongan.
    Sila hubungi contact no Zainol Homestay utk pertanyaan dan pengesahan.
    Terima kasih πŸ™‚

  20. February 2013,
    8-9, 22-24 Masih lagi ada kekosongan.
    Jika berminat sila buat pengesahan awal memandangkan musim cuti sempena Tahun Baru Cina akan bermula.
    Terima kasih πŸ™‚

  21. untuk makluman, kadar sewa homestay kami disepanjang tempoh LIMA 2013 dalam bulan Mac ada sebanyak RM250/malam.

    Terima kasih πŸ™‚

  22. Terkini:
    Homestay kami masih lagi ada kekosongan utk tarikh 28/3/2013 – 31/3/2013 sempena LIMA 2013. Sila hubungi kami segera utk pengesahan sementara masih ada masa. πŸ™‚

  23. Min,
    Masih ada kekosongan. Sila hubungi kami utk pengesahan atau hubungi no ini utk berhubung dgn encik Salahudin 019 417 2838.
    Terima kasih

  24. Salwa,
    Masih ada kekosongan utk tarikh tersebut. Sila hubungi no tertera utk pengesahan.
    Terima kasih

  25. salam
    kami nak menginap pada 30-31/5. 2 hari 1 malam.
    masih available lagi tak. berapa harganya. mintak contack number

  26. Idaham,
    Masih ada kekosongan, sila hubungi Zainol Homestay utk pengesahan. Boleh tgok bahagian ‘Contact’ utk dapatkan no phone.
    T.Kasih πŸ˜€

  27. Salam. Syukur alhamdulillah kami sekeluarga berasa amat bertuah dpt bercuti di Pulau Langkawi tp apa yg kami nak komen ialah ttg syukurnya kami dpt menginap di homestay yg selesa & lokasi yg
    strategik. Keperluan asas lengkap & ada pakej sewa kereta. Budi bahasa & keramahan tuan rumah sejak awal proses booking lagi sehinggalah last day kami di jeti. Mmg berbaloi. Tkasih & wslm wbt.

    1. Terima kasih banyak kpd En Mohd Noor. Keselesaan anda dan pelanggan anda amat kami utamakan. πŸ˜€

  28. Assalamualaikum,
    kami bercadang untuk bercuti di Langkawi 3hari 2 malam pada 10-11 Ogos 2013. Kami memerlukan homestay dan 6 bilik. Apakah pada tarikh tersebut ada kekosongan? Berapa jumlah bayaran yang perlu kami sediakan?. Apakah ada pengangkutan yang disediakan dari jetty atau airport dan berapa pula bayarannya?

    Terimakasih

  29. Mardiah,
    Kami mohon maaf kerana pada tarikh tersebut homestay kami telahpun diisi.
    Terima kasih di atas minat anda bersama homestay kami.
    Homestay kami akan available bermula 15 august 2013.

  30. Untuk makluman, homestay kami masih lagi menerima tempahan / booking sempena Hari Malaysia 16 September 2013.
    15-17 September masih ada kekosongan.
    Sila hubungi nombor yang tertera melalui Call/Whatsapp/Viber untuk pengesahan.
    Terima kasih πŸ˜€

  31. Assallamualaikum……saya sedang mencari homestay pada 30 nov 2013 sehingga 3 dis 2013(4 hari 3 malam)….boleh ke saya booking homestay encik?berapa pulak bayarannye?terima kasih….

  32. Rose,
    Terima kasih kerana berminat utk menginap di homestay kami. Utk tarikh tersebut masih lagi available. Sila hubungi no tertera utk pengesahan lanjut. Terima kasih πŸ™‚

  33. Assallamualaikum……saya sedang mencari homestay pada 12 oct 2013 sehingga 14 oct 2013(3 hari 2 malam)….boleh ke saya booking homestay encik?berapa pulak bayarannye?terima kasih….

  34. Siti Aini,
    Utk tarikh tersebut masih lagi available. Sila hubungi kami di no yg tertera utk pengesahan lanjut. Terima kasih πŸ™‚

  35. En Zamzuri,
    Utk tarikh tersebut telahpun ditempah. Homestay kami hanya available bermula pada 10 december. Kami mohon maaf dan mengucapkan terima kasih kerana berminat utk menginap di homestay kami. πŸ™‚

  36. Anniza,
    Utk tarikh tersebut telahpun ditempah oleh pengunjung lain. Maaf. Terima kasih kerana berminat utk manginap di homestay kami. πŸ™‚

  37. Makluman, utk 7-9 Disember 2013 homestay kami masih ada kekosongan. Sila hubungi no tertera dengan segera untuk tempahan. Musim cuti sekolah kembali lagi! Cepat sebelum terlambat.

  38. En Rosdi,
    Maaf untuk tarikh tersebut telahpun penuh. Tetapi bermula dari 2-13 December homestay kami masih lagi boleh menerima booking. Sila hubungi kami utk pengesahan. Terima kasih

  39. Alizah, utk tarikh tersebut masih ada kekosongan. Rate sama seperti yang dipaparkan. Sila hubungi kami utk pertanyaan lanjut dan membuat sebarang pengesahan. T.kasih

    1. En Rizal,
      Utk tarikh tersebut masih ada kekosongan.
      Sila hubungi kami utk membuat pengesahan. πŸ™‚
      T.kasih

        1. Akmar,
          Ya. Asih ada kekosongan.
          Untuk maklumat harga bolehlah berbincang dengan kami. Sila hubungi nombor yang tertera untuk sebarang pengesahan.

  40. untuk tarikh 2\12\14 hingga 5\12\14 masih ade kekosongan atau tidak. Nak tengok gambar rumah, dapur, bilik air dan outdoor dari homestay tu. Terima kasih

  41. landing di langkawi jam 0830 09 Dis 2014 departure 13 Dis 2014. 4night/ 5 days. Is available? I need the rate with a van ,and without a van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.